Nauja
MKDS KREIDA 200 G
Kodas: 4771315389161

MKDS KREIDA 200 G

Svoris: 0.21 kg / vnt
Pakuotės išmatavimai: 4 x 12 x 6 cm

Kreida saugi mineralinė medžiaga skirta medžių ir krūmų žievės apsaugai nuo įtrūkimų, dirvos nurūgštinimui, kaulavaisių tręšimui, šiltnamio augalų apsaugai nuo saulės tiesioginio poveikio. 

Naudojimo rekomendacijos (paviršių paruošimas): prieš pradėdami baltinti, ant žemės patieskite polietileno (audinio) atraižą, tada metaliniu šepečiu ar grandikliu švariai nuvalykite žievės atplaišas, kerpes, samanas. Nukritusias atplaišas surinkite ir sudeginkite. Pastebėję žievės įtrūkimų, nulupkite iki sveikos žievės ir užtepkite sodo tepalu.          

Baltinimo laikas: medelius baltinkite, kai sausa ir nėra šalnų. Geriausias baltinimo laikas – vėlyvas ruduo, kai oro temperatūra teigiama. Jei rudenį nespėjote nubaltinti kamienų ir stambesnių šakų, tai būtinai padarykite anksti pavasarį (jei yra galimybė, net vasario pabaigoje). Šiltnamius baltinkite nuo gegužės vidurio, dirvos rūgštingumą mažinkite sodinimo metu įterpiant kreidą į gruntą (200 g/40 l grunto arba 1-2 m²). Jaunų kaulavaisių (vyšnių, trešnių, slyvų, abrikosų)  tręšimas - 0,6-1 kg/1 augalui. 

Skiedinio paruošimas: du trečdalius talpos pripilkite vandens, nuolat maišydami supilkite kreidą  ir kitą dalį vandens. Viską gerai išmaišykite ir palikite 4 val. ar ilgesniam laikui, kad tolygiai pasiskirstytų ir išbrinktų. Skiedinio norma: 0,2 kg/1 l vandens. Tirpalas neturi būti tirštas. Į tirpalą būtina įdėti klijuojančios medžiagos - tinka ūkiškas ar kalio muilas.

Kiekis pakuotėje200 g
Prekinis ženklasMKDS