Nauja
KAJENO PIPIRAI (UOGINĖ PAPRIKA) 50G
Kodas: 0000000953634

KAJENO PIPIRAI (UOGINĖ PAPRIKA) 50G

Svoris: 0.08 kg / vnt
Pakuotės išmatavimai: 11 x 18.5 x 4 cm

Malti kajano pipirai yra intensyvaus aštraus skonio. Dažniausiai naudojamii ryžių, daržovių, žuvies, mėsos ir kitų aštrių patiekalų gardinimui. Naudoti labai mažais kiekiais. Kajeno pipirai – 20 000 skovilio karščio vienetų. 
Už paprikas turime būti dėkingi Kristupui Kolumbui, kuris XV amžiaus pabaigoje atgabeno jas į Europą, tikėdamas, kad tai yra pipirai. Nuo to laiko paprikos dažnai yra vadinamos pipirais. Paprikos išplito kaip liepsna – taip ugnis ir aštrumas pateko į indiškus, afrikietiškus ir Azijos patiekalus. Paprastai švelnesnės ir saldesnės rūšys – saldžioji ir ispaniška paprikos daugiau yra vartojamos Europoje, o aštresnės, pavyzdžiui, datulinės paprikos (angl. habanero pepper ir piri-piri pepper) – Pietų Amerikoje, Azijoje ir Afrikoje.
Aitriųjų paprikų kokybės rodikliai yra drėgmės kiekis, spalva, skonis ir aštrumas. Aštrumas yra matuojamas skovilio karščio vienetais (SHU, Scoville Heat Units). Saldžiosios paprikos aštrumas yra 0, o datulinių paprikų (angl. habanero pepper) siekia 300 000. Kilmės šalis: Indija

Prekinis ženklasPRIESKONIŲ NAMAI